„Съботно кафе“ с Радостина Узунова на 25 ноември

интервюта

29 ноември 2023
Точно след месец е Коледа – един от най-обичаните и очаквани празници през цялата година. Малко по малко се настройваме на празнична вълна и с многото концерти, които ни очакват през последния месец от 2023 година.
На 4-ти декември тромпетистът Михаил Йосифов и ансамбълът от млади музиканти „Новините в джаза“ ще изнесат концерт по повод 100-годишнината от рождението на композитора Петър Ступел, авторът на популярни поп песни и филмови мелодии, създателят на „Зайченцето бяло“ и „Аз съм Сънчо“. По този повод гостуват Мишо Йосифов и Велека Цанкова.

Започна Фестивалът на оперното и балетното изкуство в Стара Загора. Събитието на 25 ноември е посветено на 90 години от рождението на Стоян Попов, изтъкнат български оперен певец. Един от мнозината прославили България по световните сцени, но и гост на всички наши оперни театри. В предаването гостува неговата дъщеря, Светлана Димитрова, дългогодишен водещ на оперно предаване в БНР.

Музикантите от Струнен квартет „Фрош“ наскоро се завърнаха от Корея, където изнесоха два концерта с българска и корейска музика. За тях разказват Негина Стоянова, примариус на състава и челистката Теодора Атанасова.

Премиерно излъчване в ефира на Радио „Класик А“ на „Галактически концерт“ от Георги Черкин, документален запис от 16 септември т. г. в XXIII – то издание на „Европейски музикален фестивал“. Авторът споделя как се роди този концерт и какви бяха емоциите му на сцената на зала България.