„Съботно кафе“ с Радостина Узунова на 16 декември 2023 – интервюта

15 декември 2023 г.

На 16 декември, рожденият ден на Лудвиг Ван Бетовен, предаването започна със запис на Оркестър „Кантус Фирмус“ под диригентството на Лучано Ди Мартино – първият гост в студиото на Радио Класик А. Италианският диригент от 24 години живее и работи в България, а на 19 декември ще ръководи оркестъра на Софийската опера в традиционния Коледен концерт на Италианската търговска камара. Чейте повече за това в интервюто с Лучано Ди Мартино.


15-годишната цигуларка Киара Николова наскоро се завърна от Виена, където направи дебют заедно с пианистката Донка Ангъчева. В студиото на радио „Класик А“ тя гостува заедно с родителите си – тенора Марио Николов и Женя Николова, която работи в сферата на маркетинга и рекламата.


Зорница Дамянова, една от водещите солистки на Националния музикален театър и Татяна Янева, хореограф и постановчик, представят Новогодишния оперетен бал, който за първи път е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал в Националния дворец на Културата.


Цигуларят Марио Хосен, който на 6 декември изнесе концерт в Софийската синагога, тази седмица записва със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, а в навечерието на Нова година ще участва в първото издание на фестивал за камерна музика в Миноритен кирхе във Виена.