В последното издание на „Съботно кафе“ с Радостина Узунова за 2023 –

интервюта

23 декември 2023 г.

Започват най-светлите празници в годината, очаквани с нетърпение от всички. А какво са празниците без хубава музика и то споделена на живо! На три от предстоящите концертни събития ни канят:

Адриана Благоева – диригентът на Хора на софийските момчета и младежи. Традиционният им коледен концертът е на 23 декември от 11:30 ч. в залата на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.


Теодора Павлович – диригент на Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“. Концертът на 27 декември от 11:30 ч. е част от Новогодишния музикален фестивал в НДК и е посветен на 90 години от рождението на проф. Васил Арнаудов и Ирина Щиглич, емблематични фигури в българската култура. Част от събитието е и прожекция на документалния филм „ВАСИЛ АРНАУДОВ – ДИРИГЕНТ НА СВЕТА“.


Младият и талантлив челист Сион Найман, който посреща 2024 г. в зала 1 на НДК като солист в традиционния празничен концерт, на 1 януари в Новогодишния Музикален Фестивал. През 2021 спечели Първа награда в конкурса „Кантус Фирмус“, след което започна следването си в Берлин. Сион споделя какви възможности открива пред него този космополитен град, каква програма подготвя за НДК и какви още концерти го очакват в началото на Новата година.


И още един челист – доц. д-р Атанас Кръстев, който наскоро се върна от Виена, където прекара две седмици в Университета за музика и сценични изкуства. Това е форма на обмен между Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София и престижното австрийско висше училище.


Георги Еленков, продуцент в дирекция „Музикална продукция и състави“ на БНР представя новия звукозаписен проект „Български оперни гласове“ включващ записи на съвременни оперни звезди като Красимира Стоянова, Александрина Пендачанска, Камен Чанев, Светлина Стоянова, Мария Радоева и др.


Коледен концерт на Хора на софийските момчета

Диригентът Васил Арнаудов ( 1933 – 1991 )

Празничен новогодишен концерт, 1 януари 2024, НДК

Новото издание „Български оперни гласове“