Варна: две срещи с Минчо Минчев и Емил Табаков и още интересни събития през януари

 16 януари 2024 г.

От Държавна опера Варна съобщават, че заради големия интерес на публиката към двама обичани български музиканти, театърът е успял да договори още една дата с тяхно участие. „Билетите за Симфоничния концерт на 26 януари с легендарния цигулар Минчо Минчев и изключителния маестро Емил Табаков се разпродадоха само няколко дни след обявяването на януарската програма. Поради нестихващия интерес към събитието, ръководството успя да координира със солистите повторение на концерта за 27.01 от 11 ч.“, информират от Варненската опера. Заради промяната в предварителната програма, планираният за 27 януари образователен спектакъл „В ритъма на музиката“ ще бъде изместен за месец март (16.03 от 16 ч.).


Преди това – любимият на публиката мюзикъл „Красавицата и Звяра“, под режисурата на  Петко Бонев и с диригента Страцимир Павлов, ще се играе в два поредни дни (на 19.01 от 19 ч. и на 20.01 от 14 ч.) В главните роли влизат Валерия Василенко и Мария Анастасова, които се редуват в образа на Красавицата, а в тази на Звяра – Михаил Сървански и Виктор Ибришимов.


Следващата покана от морската сцена е за Оперен концерт с участието на лауреати от VIII Международен музикален конкурс „Art Stars”– Варна 2023. Очакваме го във вечерта на 23 януари с начало 19 ч., когато ще пеят солисти от оперния театър, под диригентството на Стефан Бояджиев.

А почти в края на месеца едно сценично събитие също привлича внимание – ако по Коледа не сте успели да преживеете усещането от красивия балет „Лешникотрошачката” на Чайковски, то варненската сцена предлага тази възможност: на 29 януари от 19ч. творбата се представя в хореографската редакция на Светлана Тоншева.


„С приятния спомен за заслужените аплодисменти през миналата година и след кратка януарска ваканция, Държавна опера Варна прекрачва в 2024-та с амбициозни творчески планове“