Гости в „Съботно кафе“ с Радостина Узунова на 1 юни 2024

Аглика Генова и Любен Димитров, Антонио Дачовски и Мира Сталева

3 юни 2024 г.

Клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров са отново в България и не пропускат студиото на радио Класик А, за да ни разкажат за последните си предизвикателства. Четири часа чиста музика на Дебюси са записали в студиото на Радио Кьолн. Тройният компактдиск ще излезе през 2025 г., а сега са у нас, за да участват в 60-ия Международен фестивал на камерната музика – Пловдив 2024. Концертът на Аглика Генова и Любен Димитров е на 3 юни и ще бъде последван от техен майсторски клас.

Пловдив е специално място за двойката. Аглика е родена в града под тепетата, а половината рода на Любен е оттам. Ето какво разказват!

Интервю с Аглика Генова и Любен Димитров:

Среща в „Съботно кафе“ по радио Класик А с Антонио Дачовски, председател на Студентския съвет към Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Каква е ролята на Съвета в организирането на обществения и културния живот на Академията и как помага на чуждестранните студенти да се адаптират по-добре в България, научаваме от разговора с него. Снимките на Georgi Petkov STAGE photography го представят и в неговото амплоа на изключително артистичен актьор.

Интервю с Антонио Дачовски:

Мира Сталева, селекционер на Международния София Филм Фест, с новини от прочутия филмов фестивал в Кан 2024. На снимката от 77-ия фестивал в европейската филмова столица Кан: Мира Сталева, вляво, заедно със свои колеги от филмовата индустрия – Фредерик Бойе, артистичен директор на Международния филмов фестивал Tribeca и Корина Даниелу от Loco films.

 Интервю с Мира Сталева:


Над публикацията работи: Юра Трошанова