Гости в „Съботно кафе“ с Радостина Узунова на 22 юни 2024

Диан Чобанов, Рашко Младенов, Надежда Цанова, Петя Ангелова и Огнян Драганов

25 юни 2024 г.

На 25 юни се открива 11-ото издание на OPERA OPEN на Античния театър, организиран от Държавна опера Пловдив. За да представи акцентите в програмата на фестивала, гостува диригентът Диан Чобанов.

Интервю с Диан Чобанов:

Актьорът и пианист Рашко Младенов разказва за своя авторски моноспектакъл „До последен дух“, който може да гледате в Театър Сфумато последно за този сезон на 6 юли!

Интервю с Рашко Младенов:

На 25 юни пианистката Надежда Цанова и още четирима утвърдени български музиканти ще представят клавирните квинтети на Шуман и Брамс. Концертът е част от афиша на „Софийски музикални седмици“. Ангелина Абаджиева, цигулка, Кремена Оксенкруг, цигулка, Румен Цветков, виола, Христо Танев, виолончело и Надежда Цанова се събират заедно преди няколко месеца и вече са изпълнявали тази програма в Сливен и Казанлък. Тази вечер им предстои среща със софийската публика.

Веднага след този концерт Надежда Цанова заминава за Португалия, където ще изнесе рецитал. Освен музиката на Чайковски, Лист, Шуберт и Шопен тя е избрала да представи и музика от Васил Казанджиев като почит към именития наш композитор, който чества през 2024-та 90-годишен юбилей.

 Интервю с Надежда Цанова:

Четвърто издание на Софийския фестивал на Музикалния театър и тази година ще се проведе на откритата сцена в Парк Военна Академия. Официалното откриване на Фестивала се състоя на 23 юни със спектакъла „Кармина Бурана” на Балет Арабеск, а заключителният концерт-спектакъл „Кавалери канят“ ще бъде на 13 юли от 20:00 ч., с участието на солистите на Музикалния театър.

Ще има осем спектакъла за деца с начален час 10:00, а девет са предвидени за възрасти от 20:00 ч. Откритата сцена се намира пред Учебния корпус на Военна академия „Г.С.Раковски“.

С подробности за фестивала гостува Петя Ангелова, ПР на Национален музикален театър „Стефан Македонски“:

Интервю с Петя Ангелова:

На 27 юни започват летните спектакли на Държавна опера Стара Загора. И тази година на открито – на Античния форум „Августа Траяна“ почитателите на операта, балета и мюзикъла ще се радват на избрани постановки от афиша на театъра, премиери, на присъствието на големи оперни имена и красива музика. На кои други сцени ще играе театърът това лято – научаваме от неговия директор Огнян Драганов.

Интервю с Огнян Драганов:


Над публикацията работи: Юра Трошанова