Четири концерта за деца през юли в „Споделете музиката“

Образователни концерти в Квадрат 500

1 юли 2024 г.

Детските образователни концерти на Софийската филхармония се местят на открито в атриума на Квадрат 500. Те ще се проведат в четирите недели на месец юли от 18 ч. Публиката ще чуе от барокова до съвременна музика, а куклата Форти ще разказва интересни истории на най-малките меломани.

На 7 юли Струнен квартет „Филхармоника“ и пианистът Стефан Врачев ще запознаят най-малките почитатели на класиката със струнните инструменти в оркестъра. На сцената ще помага младият актьор Давид Крумов, който ще разкаже рицарски истории с вълшебния квартет.

На 14 юли музикантите от Духов квинтет към Софийската филхармония и куклените актьори Камен Асенов и Венцислава Асенова ще разкажат на децата за духовите инструменти като част от оркестъра в концерта „Форти и Духов квинтет“.

На 21 юли отново Струнен квартет „Филхармоника“ ще ви омагьоса с „Истории с вълшебния квартет“. На сцената ще им помага актрисата Сандра Петрова.

На 28 юли е последният детски концерт на открито. „Малки музикални тайни“ и етикетът на поведение в залата представят музикантите от Класик Арт ансамбъл, Алина Михайлова – виолончело и актрисата Сандра Петрова.

Билети вече се продават на касите на зала „България“ и в Ивентим.

Входът за концертите е от бул. „Васил Левски“.


Софийска филхармония