Гости в „Съботно кафе“ с Радостина Узунова на 8 юни 2024

Ивайло Кринчев, Даниела Ханджиева, акад. Пламен Карталов, Георги Патриков и Илия Граматиков

10 юни 2024 г.

Диригентът Ивайло Кринчев разказва за работата на една сцена с именитата пианистка Елена Башкирова, която изнесе концерт във Варна през пролетта с Оркестър „Кантус Фирмус“, под негово диригентство.

Интервю с Ивайло Кринчев:

Даниела Ханджиева от Cantus Firmus разказва за срещата си с Елена Башкирова и предстоящия й концерт отново с Cantus Firmus Orchestra, но този път в Пловдив – матине на 16 юни, под палката на Георги Димитров!

 

Интервю с Даниела Ханджиева:

Акад. Пламен Карталов представя Вагнеровия фестивал в Софийска опера и балет. „Лоенгрин“ е новото заглавие, което се добавя към вече познатите на публиката опери от тетралогията „Пръстенът на нибелунга“. За 15 години Софийската опера не само привлече вагнерова публика от чужбина и страната, но и възпита български вагнерови певци. Какво още да очакваме от Националния ни театър през лятото – чуйте в интервюто с неговия директор!

 Интервю с акад. Пламен Карталов:

Георги Патриков, диригент на  Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“, говори за концерта – спектакъл „Балканика“, в който участва и примата на българския джаз Йълдъз Ибрахимова. На 12 юни екипът на великотърновския театър ще поведе на вълнуващо музикално пътешествие софийската публика. Концертът ще се проведе в зала „България“ в София от 19 часа. Гостуването на престижната национална сцена е в рамките на 55-ото издание на МФ „Софийски музикални седмици“

Интервю с Георги Патриков:

Илия Граматиков – с обзор на 79-ото издание на престижния фестивал „Пражка пролет“ в Годината на чешката музика.

Интервю с Илия Граматиков:


Над публикацията работи: Юра Трошанова